Afføring og sakse gav påbud

Firma fik fire strakspåbud, erfarer 3F

Arbejdstilsynet har givet flere påbud til det omstridte firma GP Skovdrift om straks at rette op på forholdene hos firmaet, der i dette efterår har huset og beskæftiget mange rumænere under kummerlige forhold ved Hampen i Midtjylland. Det skriver Fagbladet 3F.

Arbejdstilsynet har i alt givet GP Skovdrift fire strakspåbud for brud på reglerne om arbejdsmiljø i Danmark. Det viser en aktindsigt, som Fagbladet 3F har fået i tilsynets besøg hos virksomheden den 23. oktober.

- Når Arbejdstilsynets tilsynsførende giver strakspåbud på stedet, så er det fordi, Arbejdstilsynet betragter arbejdet som farligt og overtrædelsen som alvorlig, siger tilsynschef hos Tilsynscenter Nord Tommy Bach.

Påbuddene blev blandt andet givet på grund af afløbet fra toilettet, som blev ledt ud i et hul i jorden. Hullet var næsten fyldt med toiletindhold, og tilsynet vurderer, at der er risiko for smittespredning af alvorlige sygdomme, herunder hepatitis.

Arbejdet med op til seks meter lange stang-sakse udløste frygt for nedslidningsskader på især ryg, nakke, skuldre og arme. En af de ansatte fremviste et ar i hovedbunden og forklarede, at skaden skyldtes, at en kollegas stang-klipper havde ramt ham i hovedet.

Direktør Gunnar Petersen afviser, at hovedskaden skulle skyldes klippe arbejdet, men erkender over for Fagbladet 3F, at der var en fejl på en maskine, og at toiletforholdene i rumænernes lejr ikke var i orden.

- Arbejdet er ikke farligt. Under ingen omstændigheder. Det er mere farligt at køre på cykel eller gå på fortovet, siger han.

Kilde: Fagbladet 3F.