Afføring i badevandet giver badeforbud på populær strand

Ved Bellevue strand i Risskov er der givet badeforbud, efter en beboer har tømt en toilettank ned i en vandrist, hvilket har forårsaget en forurening af badevandet.

00:28

VIDEO: Selvom der er badeforbud i området, bliver stranden stadig brugt til gåture.

På Bellevue Strand i Risskov er det i disse dage forbudt at bade i havet, efter badevandet tirsdag er blevet forurenet af toiletvand. 

Det skyldes, at en lokal beboer har tømt en opsamlingstank fra et skurvognstoilet ned i en regnvejrsrist, der leder direkte til badevandet. 

Læs også Populær strand lukket hele sommeren: Flere nye projekter på vej

- Det må man selvfølgelig ikke, og det betyder, at vi varsler om kvaliteten af badevandet, fortæller Annemette Sørensen, biolog i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Ifølge Aarhus Kommune er problemet dog hurtigt væk igen, da der er tale om en mindre mængde toiletvand sammenlignet med mængden af badevand. 

Vi ved ikke præcis, hvor meget vand, det drejer sig om, men der er en risiko for mange bakterier.

Annemette Sørensen, biolog, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

- Vi ved ikke præcis, hvor meget vand, det drejer sig om, men der er en risiko for mange bakterier. Hvis man indtager noget af vandet, kan man få dårlig mave, fortæller Annemette Sørensen. 

På flere end 220 danske strande svajer det blå flag, der garanterer badevandskvaliteten. 

Udsigt til rent vand

Onsdag har Aarhus Kommune fået foretaget vandprøver af det forurenede vand, men allerede inden der kommer svar på prøverne, forventer kommunen, at badeforbuddet vil være ophævet. 

Læs også Ny vej skal løse trængsel ved knudepunkt

- Bakterierne kan ikke holde så længe i saltvand, og toiletvandet fortyndes hurtigt. Så det skulle gerne være tilbage til det gamle i morgen, fortæller Annemette Sørensen. 

Herefter kan det blå flag, der garanterer badevandskvaliteten, blive hejst igen.