Ærgrer sig over slagteri-nej

Forbund anbefalede at stemme ja

- Et ærgerligt nej.

Det mener forbundsformand for Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast, efter at de 6.000 ansatte på Danish Crowns svineslagterier tirsdag nedstemte en aftale, der skulle være med til at redde deres arbejdspladser via lønnedgang.

Danish Crown har sit hovedsæde i Paderup ved Randers. Stemmerne fra de i alt ni svineslagterier blev talt op på slagteriet ved Horsens.

- Det er medlemmernes egen beslutning, og det må vi respektere. Jeg synes, vi har haft en god demokratisk proces, og det betyder også, at jeg med ro i sindet kan tage afstemningsresultatet til efterretning, siger Ole Wehlast i en kommentar til afstemningen.

Se: Slagteriansatte stemte nej

Det var meningen, at en del af slagteriarbejdernes løn skulle gå til bygning af nye svinestalde. Mod det fik de ansatte en garanti for, at Danish Crown ikke ville lukke slagterier i de fire år, aftalen løb.

- Jeg tror desværre, at en del af nej-stemmerne er udtryk for en manglende tillid til Danish Crowns ledelse. Gennem de senere år har medarbejderne oplevet et pres fra ledelsen - både på deres arbejdsvilkår og på deres løn, siger NNF-formanden.

- En sådan mistillid forsvinder desværre ikke med et trylleslag- det kræver tid at oparbejde en ny tillid mellem ledelse og medarbejdere, siger Ole Wehlast.

Se: Fakta: Det stemmer de om

Forbundsformanden har gennem hele processen anbefalet medlemmerne at stemme ja til aftalen. Nu opfordrer han tillidsrepræsentanterne og Danish Crown til at fortsætte dialogen om at fastholde arbejdspladser.

- Danish Crown har allerede varslet op imod 1000 nye afskedigelser som følge af mangel på slagtesvin. Og selvom medarbejderne har sagt nej til aftalen, så fortsætter vi vores arbejde for at sikre danske arbejdspladser i slagteribranchen, siger Ole Wehlast.