Ærgerlig efter farvel-nederlag

Ulrik Wilbeks sidste kamp

Sejren var aldrig rigtigt inden for rækkevidde for det danske herrelandshold i håndbold, da det tog afsked med landstræner Ulrik Wilbek.

Det skete foran et entusiastisk hjemmepublikum i Aarhus.

Dagens hovedperson kunne se sit hold tabe 26-28 til de franske europamestre, og han indrømmer, at Frankrig var en tand bedre.

- Det var lidt ærgerligt, men vi må også bare erkende, at det var verdens bedste hold, vi spillede imod, og de har nogle spillere, der kan give den en ekstra tand. De er de bedste spillere i verden, siger Wilbek til TV 2.

Han glæder sig over, at det trods alt ikke gik så galt mod Frankrig som i EM-finalen for to måneder siden, hvor det blev til et nimålsnederlag.

- Det har været en fantastisk ramme i dag med glade mennesker. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi var med hele kampen og bød Frankrig op til dans, siger han.

Wilbek kan heller ikke sige sig fri for en smule lettelse over, at det nu er overstået og presset som træner er væk.

- Jeg har truffet en beslutning, og den er jeg rigtig glad for og lettet over. Nu kan jeg godt bruge lidt tid på at slappe af, siger han.

Ulrik Wilbek slipper dog ikke håndbolden helt. Han fortsætter i rollen som sportschef for Dansk Håndbold Forbund - et job, han har bestridt ved siden af pligterne som landstræner siden 1. oktober 2012.