Ærgerlig Bundsgaard: Vi har stadig et uløst problem

Der kommer ikke en ny lufthavn ved Thomasminde, og det ærgrer Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune

06:12

Der kommer hverken til at lette eller lande fly i området ved Thomasminde. Det ligger fast, efter tommelfingeren i dag blev vendt nedad til projektet. Det ærgrer Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), som stadig mener, at der er et uløst problem i forhold til den internationale lufthavnsbetjening.

- Desværre er det ikke realistisk at gennemføre et projekt ude i Thomasminde, og derfor trækker vi nu stikket på projektet. Der har ikke været vilje hverken hos EU-Kommissionen eller hos transportministeren til at give en principiel positiv tilkendegivelse af, at det kan lade sig gøre, og derfor er vi nu nået til vejs ende, siger en ærgerlig Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Ny lufthavn ved Thomasminde droppes

Planerne om en ny lufthavn ved Thomasminde nord for Aarhus blev onsdag aflivet efter et telefonmøde mellem Jacob Bundsgaard og transportminister Hans Christian Schmidt (V). Mødet var en opfølgning på, at EU-kommissionen rejser tvivl om behovet for en ny lufthavn ved Thomasminde, da kommissionen mener, at der er rigeligt med kapacitet i de lufthavne, der i forvejen er i Jylland.

Jacob Bundsgaard forslår derfor byrådskollegaerne at droppe at gå videre med planerne om en ny lufthavn i Thomasminde.

Læs også Direktøren for Aarhus Lufthavn glæder sig over afklaring

- Det betyder, at der ikke kommer til at ligge en ny lufthavn i Thomasminde, men det betyder også, at vi står med et uløst problem med at skabe en fornuftig og god international infrastruktur til virksomhederne i Aarhus. Det problem er uløst, siger Jacob Bundsgaard.

Han fortsætter:

- Den konkrete placering ude ved Tomasminde ser ikke ud til at kunne lade sig gøre. Det er simpelthen ikke realistisk, og derfor er vi selvfølgelig nødt til meget hurtigt at kigge på, hvad der er af alternativer for at sikre, at virksomhederne i Aarhus får en bedre betjening.

Læs også Lufthavns-modstander jubler: Det er bare fantastisk

Jacob Bundsgaard er ærgerlig over, at der ikke kommer en ny lufthavn nord for Aarhus, men er glad for, at der er kommet en afklaring. Derfor handler det nu om at kigge fremad.

- Det, der har været afgørende for mig, har været at få en afklaring, så man ikke skal have den her diskussion hvert andet år eller mere. Vi har haft den gennem 50 år i Aarhus, så hovedfokus har været at få en afklaring, og det har vi nu. Det kan ikke lade sig gøre at på den her placering, og derfor er vi nødt til at sikre den internationale lufthavnsbetjening på en anden måde end ved at flytte den eksisterende lufthavn, siger Jacob Bundsgaard.

I videoen øverst på siden kan du se hele interviewet med Jacob Bundsgaard. Herunder kan du møde John Hedegaard Lund, der er stifter af ”Nej Til Ny Lufthavn i Århus Nord,” som er en glad mand i dag.

02:40 Luk video