Ældrerådmand: Det kommer til at gøre ondt

Borgerne vil opleve serviceforringelser, når ældreområdet i Århus skal gennemføre besparelser for 100 mio. kr. om året

Det kommer til at gøre ondt på de ældre, at Århus Kommune skal spare 361 mio. kroner hvert år de næste fire år. De 100 mio. rammer nemlig ældreområdet, og de ansatte kan ikke løbe hurtigere, mener ældrerådmand Dorthe Laustsen (SF).

- Når man sparer 100 millioner kr. årligt, så vil det gøre ondt. Borgere vil opleve serviceforringelser - også selv om besparelserne overvejende er fundet ved effektiviseringer, siger Dorthe Laustsen med en henvisning til, at 85 procent af besparelserne er effektiviseringsforslag.

- I Sundhed og Omsorg effektiviserer vi ikke ved at bede medarbejderne om at sætte tempoet i vejret. For det første er det ikke muligt. For det andet er det ikke rigtige effektiviseringer. I stedet optimerer vi strukturen på køkkenområdet og forbedrer vore arbejdsgange. Derudover viser vi vejen og tager de første skridt mod at anvende velfærdsteknologien for at fastholde et ordentligt serviceniveau for de ældre og svageste i samfundet," siger hun.

Og hun har denne salut til regeringen:

- Nu bliver regeringens krav om offentlig nulvækst konkret og synlig i Århus Kommune. Jeg mener, at den borgerlige regering vælger at skyde sig selv i foden og velfærdssamfundet i ryggen med skattestoppet og besparelserne," siger rådmand for Sundhed og Omsorg Dorthe Laustsen (SF) efter onsdagens forlig om forslag til udmøntning af besparelser på 361 millioner kr. i Århus Kommune.