Ældre skal spise mere økologi

30 procent af maden på plejecentre i Randers skal være økologisk

Foto: Colourbox

I Randers Kommune skal borgerne på plejecentrene i fremtiden spise mere økologisk. Derfor har kommunen startet et pilotprojekt, som ved udgangen af 2016 skal betyde, at 30 procent af maden på plejecentrene i Område Nord i Randers er økologisk.

Planen er på sigt, at projektet skal spredes ud, så det gælder for samtlige plejecentre i kommunen.

- Det er et meget omfattende projekt, hvor vi går i dybden med arbejdsgange, indkøb og tilberedning af maden. Det øgede fokus på råvarerne skulle gerne give et kulinarisk løft af måltidet også, siger Dorthe Niss, der er ernærings- og projektleder i Område Nord, i en pressemeddelelse.

Medarbejderne i Randers Kommune på Laksetorvet og Randers Sundhedscenter får også økologien at smage, da begge kommunale køkkener også deltager i projektet.

Randers Kommune oplyser, at maden i fremtiden ikke bliver dyre, fordi den bliver økologisk.

- Vi har allerede nu sikret, at kartofler og mel er økologisk, og vi arbejder videre med flere produkter og råvarer herfra, siger Dorthe Niss.

Hun fortsætter:

- Når vi analyserer vores indkøb af råvarer og produkter, vurderer og optimerer vi dermed kvaliteten af de måltider, vi tilbyder de ældre og kommunens ansatte, siger Dorthe Niss.

Økologi-projektet i Randers Kommune er et led i at forfølge fødevareministeriets ambition om, at mindst 60 procent af maden i offentlige køkkener skal være økologisk ved udgangen af 2020.