Ældre Sagen: Flere GPS'er

Ældre demente skal have GPS-sendere

02:10

1 af 2

En ældre dement kvinde er forsvundet på femte døgn. ÆldreSagen kræver nu, at ældre i højere grad skal overvåges med GPS.

Østjyllands Politi leder stadig efter 79-årige Grethe Jensine Ditlefsen, der lørdag den 27. juli 2013 klokken 22.30 forsvandt fra sin bolig på plejehjemmet i Hjortshøj. Hun er senest set søndag morgen tæt på den lokale togstation. 

Familien, der hver leder efter hende i lokalområdet, fortæller, at de i foråret bad om at få sat en GPS-sender på kvinden, fordi hun tidligere var gået fra sit bosted i Holstebro - men det ønskede kvindens nuværende plejehjem ikke, fordi hun ikke tidligere var gået sin vej.

Ældre Sagen kræver nu, at kommunerne i højere grad gør brug af GPS-sendere. Et ønske, der bakkes op af politiet, som bruger mange kræfter på at finde forsvundne demente.

- Ældre Sagen går helt klart ind for GPS. Både i eget hjem og også på plejehjemmene. Det giver en frihedsfølelse for de demente, så de kan få lov at færdes udenfor plejehjemmet, men også stor tryghed for familien og for plejepersonalet, siger formand for Ældre Sagen Århus, Tove Jørvang, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i indslaget her øverst på siden.