Ældre klarer selv hjemmehjælpen

Succes med at lære ældre at klare sig selv

04:48

1 af 2

De østjyske kommuner har stor succes med at få de ældre borgere til at klare sig selv.

Til trods for et stigende antal ældre i samtlige østjyske kommuner, så er der færre ældre borgere, der benytter sig af hjemmehjælp.

TV 2 | ØSTJYLLAND har foretaget en rundringning til kommunerne, der alle fortæller, at de arbejder målrettet på at oplære de ældre i at klare sig selv.

Samtidig med at flere klarer sig selv, er der en økonomisk gevinst for kommunerne, der ikke skal bruge nær så mange penge på hjemmehjælp til ældre borgere.

For eksempel har Silkeborg Kommune de seneste år  sparet omkring to millioner kroner ved at de ældre hjælper sig selv. Og ifølge kommunerne, så er de ældre borgere glade for at kunne klare sig selv.

Alene det seneste år er den såkaldt ældrebyrde steget fra 119.220 til 124.321 i de i alt ti østjyske kommuner. I tallene indgår borgere på 65 år og opefter.

Er kommunerne gået for vidt?

TV 2 | ØSTJYLLAND vil gerne høre om dine erfaringer med den hastigt voksende praksis, at ældre skal klare mere af det huslige selv.

Hvordan fungerer for dig eller dine ældre pårørende?

Skriv til redaktion@tv2oj.dk og fortæl om dine erfaringer.

Se mere om de ældre, der klarer sig selv og de store økonomiske besparelser for kommunerne ved at trykke på billedet øverst i artiklen.