Ældre i Silkeborg glade for maden

Efter at de ældre i Silkeborg selv kan vælge hvor de vil have deres mad fra, er de blevet mere tilfredse

En ny rapport fra Silkeborg Kommune viser, at de ældre er blevet markant mere tilfredse med den udbragte med, efter de nu selv kan vælge, hvor de får deres mad fra.

Silkeborg Kommune var en af de første kommuner, som tilbød de ældre i eget hjem et frit valg af leverandør til madudbringning. De ældre i Silkeborg har kunnet vælge frit fra 1. september 2001.

Før fritvalgsordningen blev indført var 76% af de ældre tilfredse med den kommunale madservice. Efter indførelsen af fritvalgsordningen er tilfredsheden steget til 90% blandt brugerne af Silkeborg Kommunes madservice. Men faktisk er de ældre der får deres mad fra en privat leverandør mest tilfredse. Hele 97% af de ældre der bruger en privat leverandør er godt tilfredse.

- Selv om brugerne siger, at det frie valg ikke spiller ind på deres tilfredshed, så er det vores overbevisning, at alene bevidstheden om at have et valg har øget tilfredsheden blandt de ældre, siger ernæringskonsulent Kirsten Færgeman, som står bag undersøgelsen.

Blandt ca. 350 daglige brugere af madordningen i Silkeborg Kommune har 50 i dag valgt en af de to private leverandører, som er godkendt af Silkeborg Kommune. De øvrige bruger fortsat Silkeborg Kommunes madservice.