Ældre har svært ved nettet

Kan eller vil ikke betjenes digitalt

Hvis du skal have nyt sygesikringsbevis eller melde flytning, så skal du fra 1. december gøre det digitalt, har folketinget besluttet.

Men det giver problemer for den store gruppe af ikke mindst ældre borgere, der hverken kan eller vil betjenes digitalt. En af dem er 70-årige Gudrun Julius fra Beder syd for Aarhus:

- Problemet er både at læse det, der står på skærmen, og åbne computeren og lukke den igen - kodeord og alt muligt andet, siger Gudrun Julius til DR Østjylland.  Og Gudrun Julius er absolut ikke den eneste, der ikke vil sætte sig foran computeren, fortæller Kirsten Hedegaard, der er medlem af digitaliseringsudvalget i Ældrerådet i Aarhus:

- Jeg vil tro, at det er omkring 25-30 % af de ældre, som ikke vil lære det. De er forskrækkede og meget afvisende, siger hun.  Men der er hjælp at hente, forsikrer borgerservicechef i Aarhus Kommune, Lene Hartig Danielsen.

- Hvis man ikke finde ud af det her 'computeri', så er man ikke ladt i stikken. Der er gode muligheder for at få hjælp både på byens lokalbiblioteker og på borgerservice, siger Lene Hartig Danielsen til DR Østjylland.

Regeringen har besluttet, at al kommunikation mellem borgere, virksomheder og det offentlige skal foregå digitalt inden udgangen af 2015.

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Ny forhåndsaftale i hus: Danmark har sikret sig retten til over 14 millioner vacciner

Unge fra Egaa Gymnasium frygter endnu en heksejagt

Præcise smittetal kommer frit frem: Unge frygter heksejagt

2-årige Anika har en alvorlig, dødelig sygdom, som ikke kan blive behandlet i Danmark. Behandlingen koster 15 millioner kroner og skal laves i Ungarn

2-årige Anika er dødeligt syg: Behandlingen koster 15 millioner kroner, nu samler kolleger ind

sex sexsygdom klamydia

Unge i Aarhus skal lære om sugardating i skolen

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

Genrebillede Penge

Flere kvinder snydt: Bagmænd hæver tusindvis af kroner