Ældre frygter besparelser

Trods kritik: Kommune skal spare 10 millioner

02:19

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLAND har de seneste par dage sat fokus på forholdene på den medicinske rehabiliteringsenhed på Thorsgården i Åbyhøj.

Flere beboere har kunne melde om kritisable forhold. For mange vikarer og for få faste medarbejdere har skabt dårlige oplevelser for de ældre.

Nu vil Aarhus Kommune spare 10 millioner kroner i området Hasle-Åbyhøj, som Thorsgården hører ind under.

Det får beboerne på rehabiliteringsendheden på Thorsgården i Åbyhøj til at frygte for fremtiden. Besparelserne skal gennemføres på trods af de seneste dages historier om omsorgssvigt.

Se: Blev efterladt på toilettet

74-årige Gunner Jensen har boet på Thorsgården i tre uger. Han blev efterladt på toilettet, hvor han måtte sidde i halvanden time for at få hjælp. Han er nu en af de beboere, som ryster på hovedet over besparelserne:

- Jeg frygter, at så skal der både spares personale og pleje og alting, siger Gunner Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også i fagforeningen FOA Århus vækker besparelserne bekymring. Formand Kirsten Normann Andersen forstår ikke kommunens prioriteringer.

Hun mener, at plejeområdet i forvejen er blevet beskåret rigeligt gennem de seneste år, og at kommunen derfor skal finde pengene andre steder - for eksempel på infrastruktur-området:

- Det er jo en kritisk situation, at skulle spare så mange penge på et tidspunkt, hvor man samtidig taler om, at der mangler rigtig mange ressourcer til plejen, siger Kirsten Normann Andersen, formand for FOA Århus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Selvom der skal spares millioner af kroner på plejeområdet i Åbyhøj og Hasle i år, forsikrer områdechefen, at besparelserne ikke vil ramme de ældre:

- De ældre i vores område kommer ikke til at mærke den økonomiske udfordring, vi har haft i 2013, siger områdechef Jesper Lund Madsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag om besparelserne øverst i artiklen.