Ældre får håndsrækning

10.000 fattige ældre får økonomisk håndsrækning

Den 31. januar 2013 er en glædelig dag for landets fattigste ældre. Her kom udbetalingen af den forhøjede ældrecheck nemlig ud til de af landets pensionister, hvis indtægt er under 65.700 kr. om året. 

Alene i Aarhus betyder det, at 10.267 pensionister får forhøjet ældrechecken med 4500 kr. Folketingsmedlem Jonas Dahl og sundheds- og ældrerådmand i Aarhus, Thomas Medom, begge SF, er godt tilfredse med, at nogle af de fattigste grupper i landet, får et mindre økonomisk løft:

- Ældre, der måske også er svækkede efter et langt arbejdsliv, har ikke mulighed for at arbejde sig ud af fattigdommen. For nogle betyder det lidt ekstra i køleskabet, transport til flere familiebesøg eller en ekstra god fødselsdagsgave til børnebørnene. Og for en lille gruppe betyder det, at de nu kan klare sig gennem dagen uden sult og med ordentlig tøj på kroppen, udtaler de to aarhusianske SF'ere i en fælles pressemeddelelse.

Regeringen har i forbindelse med skattereformen hævet maksimumbeløbet med 4.500 kroner, og dermed får de mest udsatte pensionister nu en ældrecheck på 15.900 kroner om året.

Alt i alt bliver der på landsplan brugt 1 milliard kroner mere på ældrechecken i år.