Ægtepar udsat for hjemmerøveri

En mand er anholdt og sigtet for at have begået et hjemmerøveri i Tilst ved Aarhus

Foto: Google Maps

Fredag aften blev et ægtepar i slutningen af 80'erne udsat for et hjemmerøveri på Tilst Skolevej. Politiet har anholdt en mistænkt i sagen, efter han forulykkede i en bil.

Et ældre ægtepar havde fredag omkring klokken 18.20 sat sig til bordet for at spise aftensmad, da der pludselig blev banket på deres hoveddør.

Manden, der er 87 år gammel, gik ud for at åbne døren.

- Så stormede der en stor mand ind i huset, og han tog kvælertag på den 87-årige. Derefter stjal han ægteparrets bilnøgle og kørte fra stedet i retning mod Tilst, siger Thomas Hinge, der er vagtchef hos Østjyllands Politi, tv2oj.dk.

Han fortæller, at Østjyllands Politi omkring klokken 19.30 modtog et opkald fra kollegaerne i Midt- og Vestjyllands Politi.

- De havde været ude til et trafikuheld, hvor en bil var forulykket. Bilen var den fra hjemmerøveriet, og manden, der stadig sad i bilen, passede på signalementet, som ægteparret i Tilst afgav, siger Thomas Hinge.

Manden, som er 25 år, blev derfor anholdt, og han er sigtet for at have begået hjemmerøveriet. Den 25-årige vil derfor formentlig blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af lørdag.

- Det er en sag, som vi vurderer til at være meget grov, siger Thomas Hinge, der oplyser, at ægteparret ikke kom alvorligt til skade under hjemmerøveriet, men at de begge er meget chokerede.