Advokat: Det kan familien gøre

Advokat Helle Holm Thomsen forklarer, at familien Nielsen kan bruge EU-reglerne for at få familiesammenføring

02:56

1 af 2

Familien Nielsen er ramt splittet - for mens Klaus Nielsen og hans datter bor i Horsens, så bor pigens mor og 18-årige søster i Ukraine, fordi den ældste datter ikke kan få lov til at blive i Danmark på grund af hendes alder.

Familien har klaget over afgørelsen til Udlændingenævnet, men skulle de ikke give familien lov til familiesammenføring, er der andre metoder:

Se også: Vil have familien tilbage

- Så kan man selvfølgelig overveje, om det er en mulighed at bruge EU-reglerne, og familien må tage et ophold i Tyskland, fordi med Eu-reglerne er der i hvert fald mulighed for familiesammenføring med børnene, indtil de bliver 21, fortæller advokat Helle Holm Thomsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Familien er langt fra den eneste, der kan være nødt til midlertidigt at flytte til et andet EU-land som fx Sverige eller Tyskland for at komme uden om de danske regler.

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidligere fortalt historien om Kenneth Iversen, der ikke kunne få familiesammenføring med sin kone, fordi han i en periode havde modtaget revalideringsydelse efter en arbejdsskade.

Se også: Udvist familie hjemme igen

Men efter et ophold i udlandet er han og hele familien nu vendt hjem til Danmark.

Det samme kan altså blive en realitet for familien Nielsen, hvis Udlændingestyrelsen afviser familiens klage.

I videoen øverst på siden kan du høre advokat Helle Holm Thomsen fortælle mere om familien Nielsens situation og muligheder.