Advarsel: Blæsevejr øger faren ved nytårskrudt

Meget tyder på, at det bliver en blæsende nytårsaften, og Sikkerhedsstyrelsen advarer derfor folk til at være ekstra opmærksom, når der skal fyres krudt af

Så flot kan fyrværkeri se ud. Her er det fra afslutningen på Aarhus 2017. Men når det blæser, som det ventes at gøre nytårsaften, så skal man være ekstra opmærksom. Arkiv

Ifølge DMI vil et lavtryk nord for Danmark føre til, at vinden blæser kraftigt op nytårsaften.

Derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom på vejrforholdene, når der skal fyres fyrværkeri af.

Er der meget vind, som det ser ud til, der kan komme nytårsaften og -nat, så bør man fordoble afstanden til det brændbare materiale til 200 meter.

Lone Brose, Sikkerhedsstyrelsen

Sådan lyder advarslen fra Sikkerhedsstyrelsen.

- Man bør passe ekstra godt på, hvis der er blæst i området, og man vil fyre nytårskrudt af. I forhold til bygninger og brændbart materiale og bevoksning skal man fordoble sikkerhedsafstanden i forhold til de normale krav, siger teamleder i Sikkerhedsstyrelsen, Lone Brose.

Fyrværkeri må ikke anvendes nærmere end 100 fra et letantændeligt tag som et stråtag, og det samme krav gælder i forhold til afstanden til halmstakke og anden opbevaring af brændbart materiale.

00:14

VIDEO: Overlæge på akutafdelingen på Aarhus Universitetshospital, Jette Ahrensberg, kommer her med simple og gode råd til, hvordan man undgår ulykker nytårsaften.

Luk video

- Men er der meget vind, som det ser ud til, der kan komme nytårsaften og -nat, så bør man fordoble afstanden til det brændbare materiale til 200 meter, siger teamlederen.

Man bør desuden være opmærksom på, at kommuner lokalt kan forbyde brug af fyrværkeri i et område eller fastsætte særlige afstandskrav. Det kan eksempelvis være på grund af virksomheder med en særlig risiko.

Læs også Mænd anholdt med 300 kg fyrværkeri i kælderen

Derfor er det en god idé at tjekke kommunens hjemmeside i forbindelse med affyring af fyrværkeri.

Herunder kan du se lørdagens vejrudsigt fra TV 2 Vejret:

01:00 Luk video