- Administrationen rammes hårdt

Bent Hansen (S) fortæller, at Region Midtjyllands besparelser rammer administrationen hårdest

02:03

1 af 2

Mandag er regionsrådet i Region Midtjylland blevet enige om den spareplan, der de næste år skal skære 699 millioner kroner. Det sker blandt andet ved at nedlægge 777 stillinger.

Ifølge Bent Hansen (S), der er regionsrådsformand, rammer besparelserne især det administrative.

Se: Sådan rammer besparelserne

- Det handler om mange bække små. Vi forsøger at gå alt igennem. Det område, der rammes hårdest, er administrationen, hvor vi går ind og finder 17 procent af de udgifter, vi har på området i dag, og det skærer vi faktisk væk. Så der vil være en stribe administrative stillinger, som nedlægges, og derudover går vi efter de stillinger, der er længest væk fra patienterne, siger Bent Hansen og fortsætter:

- Det kan være på laboratorier og nogle af de funktioner, der ikke direkte berører patienterne. Det er der, vi forsøger at finde de fleste besparelser, men at undgå at det også kommer tæt på patienter, det kan vi ikke.

Se: Ovartaci reddet - lidt endnu

Regionsrådsformanden er glad for aftalen, og han fremhæver blandt andet, at samtlige partier - med undtagelse af Enhedslisten - står bag den.

- Jeg er rigtig tilfreds, og jeg er rigtig tilfreds med, at 39 ud af 41 medlemmer står bag denne aftale. Det gør den stærk og rigtig robust, siger Bent Hansen.

Du kan se hele interviewet med Bent Hansen i videoen øverst på siden, og du kan læse hele spareplanen her.