AC Horsens' ukendte guldgrube

En guldfugl med vanvittigt potentiale, kalder ACH-træner Bo Henriksen sin nye spiller

03:10

1 af 2

I AC Horsens har de fået en kompromisløs midterforsvarer. Han hedder Bubacarr Sanneh og er 20 år gammel.

Han kommer fra Gambia, hvor der hverken er fjernsyn eller computer i den by, han kommer fra.

- Jeg er meget glad for at komme til Horsens, for det er det første sted i Europa, jeg spiller professionelt, siger Bubacarr Sanneh til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han kom til Østjylland fra en gambiansk klub, og der er store forskelle i både fodbolden og især levevis fra der til her. Derfor regner han også med at tage det stille og roligt, så han kan falde til i den danske livsstil.

Men at det så i øvrigt er en yderst talentfuld herre, som AC Horsens har fået tilføjet truppen, er der ingen tvivl om.

- Af natur er han et unikum, og du finder altså ikke nogle europæere generelt, der har den muskelmasse, statur eller fysiske forudsætninger. Han er vanvittigt hurtig, og han header som en hest, siger AC Horsens-træner Bo Henriksen til TV 2 | ØSTJYLLAND om sin potentielle guldfugl.

- Det er den bedste fodboldinvestering, jeg nogensinde har set, og det ville være vanvittigt ikke at udnytte den forkøbsret, for ham kan vi i den grad tjene penge på. Det eneste, der kan gå galt, er, hvis han falder ned med et fly, for han har altså alting, lyder de store roser fra Bo Henriksen til spilleren, der netop er blevet kåret som årets fighter i AC Horsens.

TV 2 | ØSTJYLLAND erfarer, at prisen for Sanneh var omkring 400.000 kroner. Den kan blive mangedoblet ved et videresalg, forventer klubben.

- Det er vores guldgrube. Det er den lottokupon, vi skal indfri på et tidspunkt, så er det bare spørgsmålet, hvad gevinsten bliver.

Mød Bubacarr Sanneh i indslaget øverst i artiklen.