AC Horsens på nem opgave

Superligaholdet møder Herlev fra 2. division

Meget tyder på en nem sejr til AC Horsens i Herlev.

Herlev er i dén grad i underhundens rolle, når fodboldklubben fra 2. division øst onsdag aften får besøg af AC Horsens fra Superligaen. Det erkender Herlevs træner, Thomas Skov, før kampen i ottendedelsfinalerne af pokalturneringen.

- Vi ved godt, at det stort set bliver en umulig opgave, men vi glæder os til opgaven og håber, at vi kan overraske, siger han.

- Vi ved godt, at der måske er 90 procents chance for, at vi taber. Men vi vil prøve at gribe de sidste 10 procent. Vi vil prøve at spille med dem og byde dem op til dans, siger Thomas Skov.

Herlev ligger nummer to i 2. division øst, hvor holdet har vundet otte af de seneste ni kampe, mens en kamp er endt uafgjort. Derudover har holdet besejret Brønshøj og Aars i pokalturneringen, så Herlev har masser af selvtillid før kampen mod AC Horsens.

- Når vi går på banen i øjeblikket, er det med troen på, at vi stort set ikke kan tabe, siger Thomas Skov.

Det bedste forsvar
Herlev har det bedste forsvar i 2. division øst, hvor holdet kun har lukket 11 mål ind i 12 kampe. Onsdag kommer holdet op mod det hold, som med 26 mål i 13 kampe er det mest scorende i Superligaen.

AC Horsens' succes skyldes ikke mindst angrebsduoen Gilberto Macena og Henrik Toft, som har scoret henholdsvis 10 og fem ligamål.

- Det er nok et af Superligaens stærkeste makkerpar, fordi de supplerer hinanden så godt med en stor angriber og en lille og hurtig type, siger Thomas Skov om Toft og Macena. Herlev kan til gengæld mønstre topscoreren i 2. division øst, Anders Kaagh.

Den tidligere AGF- og Viborg-angriber har scoret 15 ligamål i denne sæson.

- Han bliver rimelig afgørende for os. Han er god til at holde fast i bolden og er en god spilstation. Jeg tror sagtens, at han kan matche Horsens-spillerne rent fysisk, vurderer Thomas Skov.