AC Horsens lejer offensivspiller

AC Horsens lejer gambianske Famara Jarju

Foto: Allan Baden

19-årige Famara Jarju, også kaldet Kallon, er ny mand i den gule trøje i Horsens.

Offensivspilleren spiller til daglig for Real de Banjul i Gambia, men i det kommende år skifter han Afrika ud med Østjylland.

Det er ikke første gang, at AC Horsens er på shoppetur i Real de Banjul. Sidste år hentede klubben Bubacarr Sanneh i den gambianske klub, og kontakten til Bubacarr Sannehs agentbureau og Real de Banjul har banet vejen for lejeaftalen med Famara Jarju.

Se: Mød Horsens' nye målmand

- Vi har set video af Famara og i sammenhæng med grundige efterretninger fra vores gode kontakter, som også hjalp os med Bubacarr Sanneh, har vi valgt at leje Famara Jarju frem til næste sommer. Vi føler os godt klædt på i forhold til hvilken spiller, det er vi henter. Aftalen er sat sammen så begge parter kan afbryde samarbejdet allerede til nytår, hvilket vi også startede ud med, da vi hentede Bubacarr, siger Bo Henriksen, der er træner i AC Horsens, til klubbens hjemmeside.

Bubacarr Sannehs har som bekendt udviklet sig til en profil i Horsens-defensiven, og derfor valgte AC Horsens at veksle lejeaftalen til en købsaftale, så han nu er tilknyttet AC Horsens frem til 2018.

Se: Horsens spillede 2-2 i første test

- Det er klart der vil være en tilvænningsperiode for Famara, men i og med vi har Bubacarr i truppen, får Famara en holdkammerat han kan støtte sig op ad i starten. Kan vi få ham til at fungere ligeså hurtigt som Bubacarr, får vi et fantastisk aktiv i vores offensiv. Med tilgangen af Mikkel Jespersen og Famara Jarju får vi flere kort at spille ud sammen med Andre Bjerregaard og Finnbogason i front, hvilket var vores mål ved indgangen til transfervinduet, siger Bo Henriksen.

Tilbage i 2013 var Famara Jarju til prøvetræning hos belgiske RSC Anderlecht, hvor det dog ikke blev til en kontrakt.

Det er planen, at Famara Jarju begynder træningen med sine nye holdkammerater i Horsens i næste uge.