Åbner huset for flygtninge

Private er klar til at huse flygtninge

02:07

1 af 2

Et ægtepar fra Hasle har startet en hjemmeside op, hvor private kan stille sig til rådighed for at huse flygtninge.

Husenflygtning.dk hedder hjemmesiden, og godt 100 personer har allerede via hjemmesiden tilkendegivet, at de gerne vil stille et sted at bo til rådighed til flygtninge:

- Der er altså mange danskere, der faktisk har set de her billeder af borgerkrig i Syrien de sidste to år, og som har svært ved at bære det, at vi så i Danmark her og nu lukker os mere om os selv ved at stramme asyllovgivningen og flygtningelovgivningen, siger Johannes Nordentoft, der står bag hjemmesiden, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hans kone, Betina Bølling, tilføjer, at mange af de, der tilmelder sig ikke selv har alverden med plads, men at de alligevel er villige til at dele den:

- Nogle af de, der melder ind, det er virkelig med den der: "Vi har ikke meget husrum, men vi har hjerterum", siger hun.

Ikke lovligt

Det ser dog ud til, at ægteparrets håb om, at private også kan hjælpe med til at huse flygtninge, ikke bliver til noget.

I følge Udlændingestyrelsen er privat indkvartering

af asylansøgere nemlig ikke lovligt:

- Når Udlændingestyrelsen takker nej til det her initiativ, så er det jo, fordi at det skal de jo gøre som styrelse - det er jo altid svært, når private initiativer kommer ind over. Men jeg tror, at hvis der er tilstrækkelig mange, og de kan se, at det er seriøst, og der er et behov for de her pladser, så tror jeg, at man på sigt er nødt til at se på de muligheder og det potentiale, der er i sådan noget her, lyder det fra Johannes Nordentoft.

Se mere i videoen øverst på siden.