Aber på springtur: Dyrepasserne håber på tip fra borgere

Tirsdag har zoo-direktøren i Munkholm Zoo endnu ikke set noget til de fire løsslupne berberaber

1 af 5

Siden lørdag har fire aber været på fri fod, efter de slap ud af deres indhegning i Munkholm Zoo på Djursland. Meget har været forsøgt - dyrlæge med bedøvelsespile, bananmos med sovemedicin og et stort frugtskab - uden held. Tirsdag er næste skridt at lede plantagen med grantræer igennem.

Det er i disse træer, aberne første gang flygtede til, men det er slet ikke sikkert, at de stadig er her. I går blev to af berberaberne nemlig spottet i Balle by.

Aberne fra Munkholm Zoo er stadig på fri fod

- Vi har lagt bananmos med stærk sovemedicin frem nu, men hvis de ikke er kommet ud for at tage den omkring middagstid, så går vi fire mand i gang med at finkæmme plantagen. Vi ved slet ikke, om de er her længere, fordi to af dem blev set i Balle i går, siger zoo-direktøren Benny Johansen til tv2oj.dk.

Meget svær situation

Han håber i samme ombæring også på at høre fra borgere, hvis de ser aberne.

- Det er en virkelig svær situation, for inden vi kan forsøge med sovemedicin og andre ting skal vi jo have dem lokaliseret først. Og der står altså 10.000 grantræer meget tæt i plantagen, og måske er de slet ikke her længere. Der, hvor en af dem blev set i Balle i går, er den ikke mere, fortæller Benny Johansen.

Bananmos med bedøvelse virkede ikke

Hele misæren med aberne har ramt zoo-ejeren hårdt.

- Jeg har det sindssyg dårligt med det her. Det er deprimerende, lyder det fra ham.

Ser du aberne i området omkring Munkholm Zoo, så må du gerne sende billeder eller video til os via vores Facebookside eller på mail til redaktion@tv2oj.dk.

Herunder kan du se vores seneste indslag om abeflugten: