Åbent skib på Grenaa Havn

Kommunen har adopteret inspektionsskib

Norddjurs Kommune har valgt at adopteres Søværnets inspektionsskib Triton. Skibet anlægger i den anledning Grenaa Havn i dag og bliver i byen hele weekenden. Det skriver kommunen på deres hjemmeside.  

Ved ankomsten står borgmester Jan Petersen og repræsentanter for Grenaa Havn, Marineforeningen og Marinehjemmeværnet klar til at byde skibet velkommen.

- Det er et stort og aktivt skib, vi nu knytter til kommunen. TRITON har mange opgaver i f.eks. Nordatlanten, hvor det blandt andet udøver suverænitetsovervågning, eftersøgnings-og redningstjeneste og miljøarbejde. Samtidig er adoptionen en god symbolsk markering af Norddjurs identitet som havne-og søfartskommune, ligesom vi forankrer Søværnet lokalt og giver befolkningen en relation til det, siger borgmesteren.

Adoptionen indebærer, at Norddjurs Kommune får værtsforpligtigelser, når det adopterede skib anløber Grenaa Havn til officielt besøg i kommunen, oplyser Kommunen.

Lørdag og søndag eftermiddag fra kl. 14-16 er der "åbent skib" på TRITON og på marinehjemmeværnets skibe for offentligheden. TRITON lægger til ved kajplads 45.

Skibet forlader Grenaa Havn igen mandag morgen.