Abdi-Rahman har startet en lektiecafé: Vi bliver nødt til at hjælpe vores børn

Abdi-Rahman Mahmud Iidle er en ægte ildsjæl i sit lokalområde

02:18

Abdi-Rahman Mahmud Iidle har modtaget titlen som årets boligsociale ildsjæl. Det har han på grund af sit frivillige arbejde i boligkvarteret Frydenlund i Aarhus.

- Jeg blev rigtig glad og meget stolt af det, siger Abdi-Rahman Mahmud Iidle.

Abdi-Rahman Mahmud Iidle har involveret sig i mange frivillige aktiviteter. Han er blandt andet lærer på fire tosprogede skoler, formand for den boligforening, han selv bor i, og så er han initiativtager til en lektiecafé.

Abdi-Rahman Mahmud Iidle har modtaget titlen som årets boligsociale ildsjæl.

Vigtigheden af aktiviteter til de unge mennesker er Abdi-Rahman Mahmud Iidle ikke i tvivl om. Han tager udgangspunkt i sig selv.

- Vi gik på sprogskolen, og da vi var færdige på sprogskolen, så var der ikke andet. Vi sad bare hjemme og gloede og så fjernsyn, siger Abdi Rahman Mahmud Iidle. 

Læs også Lokal skolegang har gjort Naimo og Kasper glade

Som formand for foreningen Leg og Lær har Abdi-Rahman Mahmud Iidle sat gang i masser aktiviteter, der holder børn og unge beskæftiget, så de ikke kommer på afveje.

- Vi bliver nødt til at hjælpe vores børn, mens de er små, og etablere og opdrage dem, lære dem måden, man integrerer sig på, måden man er sammen på, måden man kan gå ind i lokalsamfundet, siger han. 

 En af Abdis initiativer er en lektiecafé. Han mener allerede nu, at man kan se, hvordan det gør en forskel for de unge.

Abdi-Rahman Mahmud Iidle har taget initiativ til en lektiecafé.

- Vi har set frugten. Vi har set, at der er nogle unge, der har været i vores lektiecafé, siden de var små. De er nu i teenagealderen, og vi kan se, at de er på rette vej, siger han.

Integration og fællesskab kommer ikke af sig selv, og Abdi-Rahman Mahmud Iidle håber derfor, at der er flere, der vil involvere sig i det frivillige arbejde.

- Min filosofi er, at jeg altid vender det mod mig selv. Hvad kan jeg gøre, hvordan kan jeg biddrage med. Noget som er godt, noget som er positivt, noget som skaber glæde, siger Abdi-Rahman Mahmud Iidle.

I videoen øverst i artiklen kan du se et indslag om Abdi-Rahman Mahmud Iidle.

Herunder kan du se, hvordan det så ud, da han fik overragt sin pris: