Aastrup: Vælgerne skal stille større krav til MF’erne

Michael Aastrup Jensen (V) erkender, at man i Østjylland er udfordret på lokalpolitikken

02:18

Der er 179 medlemmer af folketinget, og de 30 af dem er fra og valgt i Østjylland.

Men ifølge kritikere er det ikke noget, der afspejles i deres politik.

Der er for langt mellem vælgerne i Østjylland og Christiansborg, mener private og interesseorganisationer, og Venstres østjysk valgte MF’er Michael Aastrup Jensen kan godt genkende problemstillingen.

- Det har jeg det selvfølgelig ikke godt med, for det man ikke må glemme er, at vi østjyske folketingsmedlemmer ikke er en homogen gruppe. Der er stor forskel. Jeg synes, at vælgerne i Østjylland skal stille større krav til, hvad det er for nogle folketingsmedlemmer, de får valgt. Er de lokale, bor de i området og hvad har de konkret kæmpet for, siger Michael Aastrup Jensen. 

Læs også Forsker: Svært for politikere at levere varen lokalt

Han bor selv i hjembyen Randers på trods af sit virke på Christiansborg, og han negligerer ikke vigtigheden i at være i kontakt med de lokale vælgere.

- For mig betyder det alt, at jeg er valgt i Østjylland. Grunden til, at jeg gik ind i landspolitik var, at jeg synes det var vigtigt, at Østjylland blev hørt på Christiansborg, men jeg synes altså også, at vi har fået gennemført gode ting bare indenfor det seneste år, siger han og nævner Fregatten Jylland, der fik en plads på regeringens finanslovsudspil.

Men der er udfordringer i den østjyske folketingsgruppe, erkender Michael Aastrup Jensen. Også større udfordringer, end de oplever i andre valgkredse. 

Læs også Kritik: Politikerne glemmer hvor de er valgt

- Det er vigtigt, at man hele tiden sørger for at holde os til truget og stille krav til, at vi husker, hvor vi kommer fra. Jeg synes ikke, vi er gode nok til at holde sammen, og vi er slet ikke så gode, som man for eksempel er i Vestjylland. Vi har jo fælles interesser på tværs af partierne, og der må vi alle sammen hanke op i os selv og blive bedre til det, siger han.

Se hele interviewet i videoen øverst i artiklen.