Aastrup: Upopulære beslutninger kan være de bedste

Michael Aastrup Jensen (V) bekymrer sig ikke om popularitet, men om resultater

01:32

Der var fuld opbakning til statsministeren fra partisoldaten Michael Aastrup Jensen (V) efter at Lars Løkke Rasmussen havde holdt sin åbningstale i folketinget.

Ganske ukontroversielt var der negativitet at spore hos rød blok efter talen, men det er ikke nødvendigvis et udtryk for, at noget er galt, mener Michael Aastrup Jensen. 

Læs også MF’ere: Det har vi gjort for Østjylland

- Det er en af de bedste åbningstaler, jeg har hørt. Det er ikke fordi, jeg skal sige det, men det var fordi, der også var politisk indhold, og vi demonstrerer, at vi tør lægge noget frem, der måske ikke er populært alle steder, men som kan være svaret på de udfordringer, Danmark har, siger han.

Et af de tiltag, som har fået hug hos flere, er kontanthjælpsloftet, der netop er trådt i kraft. Her har vi ifølge Michael Aastrup Jensen et eksempel på noget, der trods mulig modstand visse steder kommer samfundet til gavn. 

Læs også Aastrup: Vælgerne skal stille større krav til MF’erne

- Hvis vi kigger på kontanthjælpsloftet, som lige er trådt i kraft, gør vi det, fordi det bedre skal kunne betale sig at arbejde. Hvis du er arbejdsløs og har et par børn, kan det ikke betale sig at være ansat i Netto for eksempel, der skal vi have en større forskel. I 2025-planen sænker vi skatten, også i bunden, og så laver vi et loft, så hvis du er arbejdsløs, så kom ud og arbejd fem-seks timer i ugen, så vil man allerede få en stor gevinst i forhold til ikke at arbejde, siger Michael Aastrup Jensen.  

Se mere i videoen øverst i artiklen.