Aastrup jubler over skattestyrelse til Randers

Randers får glæde af 150 nye arbejdspladser i forbindelse med omlægningen af Skat

00:59

Fremtiden for Skat er netop blevet offentliggjort på et pressemøde på Christiansborg, og her står det klart, at både Aarhus, Silkeborg, Horsens og Randers får nye arbejdspladser som følge af omlægningen.

I Randers vil der blive oprettet en selvstændig understyrelse af Skattestyrelsen, og det kommer til at give 150 arbejdspladser.

Det glæder Michael Aastrup Jensen (V), der er folketingsmedlem for Venstre, bosat i Randers og valgt i kredsen. 

- Det er en rigtig god dag for Randers og Kronjylland. Jeg har gennem flere år kæmpet hårdt for at få udflyttet statslige arbejdspladser til Randers, og nu er det lykkedes over al forventning med et massivt antal. Det kommer til at betyde meget for Randers og vil gøre vores kommune til et endnu mere attraktivt sted at bosætte sig. Nu gælder det om at vi får udnyttet alle de muligheder udflytningen giver, siger Michael Aastrup Jensen i en pressemeddelelse.

00:48

VIDEO: Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V) glæder sig over de nye arbejdspladser til Randers

Luk video

Michael Aastrup Jensen har i mange år prioriteret at få Randers’ interesser på det politiske landkort, og han ser det derfor som en personlig sejr, at det er lykkedes at få en understyrelse med 150 arbejdspladser til byen. 

På dette billede kan du se, hvor mange arbejdspladser i Skat, der var før og efter omlægningen i de danske byer. 

- For mig har det derfor været hjerteblod i alt mit politiske arbejde, at prioritere de lokale sager frem for så meget andet. Så siden jeg blev opmærksom på muligheden for nyorganiseringen af Skat, har jeg derfor de seneste måneder arbejdet intenst på, at en styrelse inden for Skat skulle placeres i Randers. Det er dejligt når ens hårde arbejde lykkedes og derfor er jeg meget stolt og glad på byens vegne, siger han.  

Læs også Jobfest i Østjylland: Skat udvider i fire østjyske byer

- Det betyder enormt meget, at en stor statslig styrelse nu får hjemsted i Randers. Det vil løfte byen og betyde at især de yngre borgere i byen ikke behøver at rykke til Aarhus eller København for at finde et arbejde efter endt uddannelse, lyder det fra Michael Aastrup Jensen, MF (V). 

Randers har tidligere været hjemsted for en afdeling af Skat, men den blev lukket i 2014. Dengang kaldte Michael Aastrup Jensen det 'en sort dag for Randers'. 

02:28

Se indslag fra 2014, da Skats afdeling i Randers blev lukket. Arkiv. 

Luk video

Fra sommer næste år er der ikke længere et samlet Skat, men derimod ni forskellige styrelser i et nyt skattevæsen.

Syv af styrelserne er nye, og de skal placeres rundt omkring i landet i København, Aarhus, Aalborg, Middelfart, Roskilde og Herning. Fem af de nye styrelser og 1500 medarbejdere placeres uden for hovedstaden. Derudover bliver der som nævnt oprettet en understyrelse i Randers. 

Læs også - En sort dag for Randers

Aarhus får 110 ekstra arbejdspladser, Silkeborg får 70, Horsens 20 og Randers som nævnt 150. 

Det fremgår af regeringens plan "En skatteforvaltning i hele Danmark", som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) tirsdag fremlægger på et pressemøde i Statsministeriet.