Aastrup: Det er sørgeligt

Dårligt valgresultat for Venstre koster pladsen for gode partikollegaer, mener Michael Aastrup Jensen

01:32

1 af 2

Venstre-politikeren Michael Aastrup Jensen har ikke ligefrem hænderne hævet højt over hovedet efter gårsdagens folketingsvalg.

Godt nok lykkedes det Venstre at genvinde regeringsmagten. Ikke desto mindre fik partiet en vælgerlussing, der betyder, at partiet går kraftigt tilbage.

Alene i Østjyllands Storkreds mister Venstre tre af sine fem mandater.

Michael Aastrup Jensen, der er opstillet i Randers, var på et tidspunkt nervøs for, at tilbagegangen ville koste ham hans plads i Folketinget

- Venstre fik et markant dårligere valg her lokalt, end vi havde håbet på. Det må jeg indrømme. Derfor har der også været nervøsitet hos mig, siger han tidligt fredag aften i TV 2 | ØSTJYLLANDs valgcafé.

Se: De bider negle i Venstre

Efterhånden som de personlige stemmetal er talt op flere steder, er Michael Aastrup Jensen dog mere rolig i forhold til sin egen plads på Christiansborg.

Til gengæld er han ked af, at tilbagegangen koster flere af hans partikollegaer deres plads.

- Det har været en lidt for hård nat. Vi kommer til at miste ligegyldigt hvad. Både nogle rigtig gode kandidater, som ikke kommer ind, og nogle folketingsmedlemmer som ikke bliver genvalgt. Det synes jeg er rigtigt, rigtigt sørgeligt.

Se interviewet med Michael Aastrup Jensen i videoen øverst i artiklen. Her fortæller han også om sit syn på det kommende samarbejde med valgets helt store vinder, Dansk Folkeparti.