AarhusKarlshamn politianmeldt

Virksomheden på Århus Havn kan have overtrådt interne og eksterne regler, vurderer Miljøcenter Århus.

Østjyllands Politi skal nu undersøge, om man fra politiets og anklagemyndighedens sider vurderer, at der er grundlag for at indlede en straffesag mod virksomheden AarhusKarlshamn.

Miljøministeriet ved Miljøcenter Århus har politianmeldt virksomheden, og den handling er en direkte konsekvens af branden i virksomheden sidste onsdag.

Virksomheden kan have overtrådt såvel interne som eksterne regler, mener kontorchef i MiIjøcenterets virksomhedskontor, Birgitte Langsted.

- Det tyder på, at flere forskellige forhold hver har ydet et lille bidrag til det, der udviklede sig til en større brand i virksomheden, og det er blandt andet det, vi gerne vil have politiet til at undersøge, siger Birgitte Langsted.

Branden på AarhusKarlshamn skabte røre på havnen, da den fandt sted omkring et halvt år efter den eksplosionsagtige brand, der i december sidste år kostede en medarbejder livet.

- Der er ganske vist tale om to meget forskellige episoder, men det er klart, at en tragisk ulykke som den i december bør føre til en skærpet agtpågivenhed hos virksomheden. Særligt når der er tale om en risiko-virksomhed er det uhyre vigtigt, at der konstant er fokus på sikkerheden og at denne fokus når ud i alle hjørner. Noget kan tyde på, at det desværre ikke har været tilfældet, siger Birgitte Langsted.

<b>TV 2 | ØSTJYLLAND går tæt på politianmeldelsen klokken 19.30.</b>