Aarhusiansk SF'er i stormvejr

Socialudvalgsformand Claus Thomasbjerg (SF). Foto: Aarhus Kommune / Lars Henrik Mardahl

Lækkede fortrolige oplysninger

SF'eren Claus Thomasbjerg er kommet i politisk stormvejr i Aarhus Byråd efter at han erkendte, at han har lækket fortrolige oplysninger fra en tvangsfjernelsessag til barnets plejeforældre.

Claus Thomasbjerg er formand for Socialudvalget og bestrider dermed et centralt tillidshverv, når byrådets partier skal drøfte socialsager.

Men i en sag om ti måneder gammel tvangsfjernet dreng, som er anbragt i plejefamilie, blev han så oprørt over, at Socialforvaltningen overvejede at fjerne drengen fra plejefamilien og overdrage barnet til dets biologiske mors moster og onkel, at han valgte at lække fortrolige oplysninger om sagen til plejefamilien. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Det har fået Venstre's socialudvalgsmedlem Kate Runge til at forlange, at SF'eren trækker sig som formand for udvalget. Men de øvrige partier bakker ifølge avisen op om, at han kan fortsætte på posten med henvisning til, at han har erkendt og beklaget den ulovlige handling. Partierne tager dog alle afstand fra formandens handling.

Det er en overtrædelse af straffelovens paragraf 152 at lække fortrolige oplysninger fra en socialsag. Men efter at have vurderet sagen har kommunens juridiske afdeling valgt at undlade at forfølge sagen. Blandt andet med henvisning til, at de lækkede oplysninger angiveligt var nogle, som plejefamilien kendte i forvejen.

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig