Aarhusiansk mand løsladt i mørklagt sag fra Kundby

Anklagemyndigheden har droppet tiltalerne mod ham. En 16-årig pige er stadig sigtet i sagen

Det er i Retten i Holbæk, at sagen mod den 16-årige pige forventes at køre. Her har den 25-årige mand også været fremstillet i grundlovsforhør. Foto: Claus Bech - Scanpix

Anklagemyndigheden opgiver sigtelsen mod en 25-årig terrorsigtet mand fra Aarhus i den såkaldte Kundbysag. Det oplyser mandens forsvarer, Michael Juul Eriksen.

- Vi har fået at vide, at sigtelsen mod min klient bliver frafaldet, fordi der ikke er grundlag for at køre en straffesag mod ham, og at han derfor bliver løsladt fra dags dato, siger Michael Juul Eriksen.

I sagen er også en 16-årig pige sigtet. Hendes forsvarer, Mette Grith Stage, har fredag også fået nyt om sagen.

Læs også Kundbysag: Østjysk syrienkriger bliver bag lås og slå

- Anklagemyndigheden har ringet til mit kontor og fortalt, at anklageskriftet mod min klient kommer i dag, fortæller Mette Grith Stage.

Det betyder med andre ord, at mens sagen mod den 25-årige falder til jorden, så bliver der en retssag mod pigen.

Det er endnu uvist, hvad pigen vil blive tiltalt for.

Forsvarer: Han skal have erstatning

Pigen er sigtet for at planlægge bombeangreb mod den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle. Den 25-årige mand har været sigtet for at medvirke til hendes planer.

Han har været mistænkt for at hjælpe pigen med at skaffe bombemanualer og kemikalier. Derudover skulle han have hjulpet med fremstilling af sprængstoffet TATP og deltaget i planlægning af en prøvesprængning.

Læs også Anklage: Østjysk syrienkriger ville hjælpe med at bombe skole

Michael Juul Eriksen bebuder, at der nu venter et erstatningskrav i den høje ende.

- Min klient har siddet varetægtsfængslet i 13 måneder, hvor han har været sigtet for terror. Det vil efter de gældende takster give en erstatning på omkring en million kroner, siger Michael Juul Eriksen.

Den 25-årige mand meldte sig selv til politiet 14. januar i fjor. Det skete, dagen efter at den dengang 15-årige pige blev anholdt og siden fængslet.

Både manden og pigen har gennem hele sagen nægtet sig skyldig.