Aarhusiansk magi til EXPO 2012

Jesper Grønkjær skal repræsentere Danmark i Sydkorea

I 20 år har han haft hele verden som sin scene. Han har optrådt hos de rige sheiker i Mellemøsten, hos stammefolk i Indonesiens jungle og holdt shows i New Yorks undergrundsmiljø og på savannen i Afrika.  

Nu er tryllekunstner Jesper Grønkjær blevet udvalgt til at repræsentere Danmark ved den store verdensudstilling EXPO 2012 i Sydkorea.

Verdensudstillingen forventes at trække 8 millioner besøgende, og har deltagere fra 110 lande. Sidste gang foregik udstillingen i Shanghai, og bragte de danske sind i kog, da "Den lille havfrue" blev udlånt. 

I år har man i stedet valgt at lade publikum se dansk humor og magi, når der afvikles "Danmarks Dag" den 26. juni.

- Selvfølgelig er jeg stolt over at blive bedt om at stille op for Danmark. Jeg er jo professionel tryllekunstner og eventyrer (medlem af Eventyrernes Klub) og har rejst og optrådt overalt i verden. Men jo længere jeg kommer væk fra Danmark, jo mere dansk føler jeg mig. Så jeg glæder mig til at plante mit flag i et nyt land. Som komiker er det jo en stor udfordring, at optræde for folk der lever et helt andet liv, end det vi kender til her, og som dermed har helt andre tilgange til humoren. Det er klart, at det hver gang giver kriller i maven, siger Jesper Grønkjær i en pressemeddelelse.