Aarhusiansk hjælp til bådflygtninge på Lesbos

06:55

1 af 2

Aarhusianske studerende samler ting ind til bådflygtninge på Lesbos

Kælderen under Diakonhøjskolen i Aarhus bugner af tøj, bamser, sko og andre ting, som nu skal fragtes til den græske ø Lesbos, hvor det skal gives til de mange flygtninge, der er kommet til øen.

- De ting, vi primært får, er mandetøj, børnetøj, dametøj, krammebamser, sko og alt lige fra bleer og bind til tandbørster, siger Helle Celina Jørgensen, der er studerende i Aarhus.

Det er Helle Celina Jørgensen, der har taget initiativ til den aarhusianske indsamling, som skal hjælpe bådflygtninge på den græske ferieø Lesbos. Ideen fik hun fra København, hvor tre kvinder i sidste uge startede en indsamling under titlen 'En container til Lesbos'.

Se: Samler ind til hærværks-ramt asylcenter

- Den her katastrofe lige nu på Lesbos, den rammer dybt i hjertet. Vi taler om, hvad vi kan gøre, men det er ikke nok bare at tænke og tale, der skal også handles, siger Helle Celina Jørgensen

Tingene i Aarhus er indsamlet af frivillige og bliver løbende sendt af sted med bus til København, hvorfra det skal videre med en lastbil til Lesbos.

I videoen øverst på siden kan du se mere om indsamlingen, og du kan se et interview med Helle Celina Jørgensen og Cecilie Vinther Rasmussen.

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig