Aarhusiansk guldfugl: Sara Slott sprintede sig til DM-sejr

Hækkeløberen Sara Slott Petersen hev den første guldmedalje hjem ved dette års DM i indendørs atletik lørdag - denne dog uden hække

Foto: John Thys - Scanpix

Sara Slott Petersen er en atlet med mange talenter.

Hun bragede igennem til OL i Rio de Janeiro i sommers og blev "talk of the town", som den første kvindelige danske løber der løb af sted med en OL-medalje.

I denne weekend er det lidt andre målestoksforhold, men derimod i en anden disciplin, at hun brillierer.

Lørdag vandt hækkeløber Sara Slott Petersen nemlig DM i 200 meter løb. Det vil sige sprint uden hække. Det gjorde hun i tiden 24,06 sekunder, som var 0,19 sekunder kortere end hendes suverænt bedste tid og danske rekord i 2016, men dog nok til igen at træde øverst op på sejrsskamlen.

Læs også Sara Slott klar til EM uden hække

Selv begrunder hun den lidt langsommere tid med et meget travlt år:

- Jeg har trænet hårdt i år, så det sidste overskud mangler stadig. Men jeg håber at finde det frem de kommende to uger, hvor jeg især skal træne at løbe i de hævede sving. Det er det, som jeg skal forbedre, fortæller Sara Slott Petersen i en pressemeddelelse.

Det er danmarksmesterskabet i indendørs atletik, som i denne weekend afholdes i Skive.

En af Sara Slott Petersens største udfordrere lørdag var klubkammeraten Mette Graversgaard. Igen i år giver hun den OL-vindende hækkeløber kamp til stregen. 

Læs også Aarhus-analyse: Studerende er bedst til at vinde medaljer

På 200 meter løbdistancen, som Sara Slott Petersen vandt, var Mette Graversgaard også godt med. Hun løb i mål i tiden 24,29 sekunder og vandt dermed en sølvmedalje. 

Sara Slott Petersen skal igen i aktion søndag, hvor der står 400 meter løb på programmet. Også her spås hun gode chancer.

Hun har kvalificeret sig til 400 meter distancen i tiden 52,87 sekunder, hvor hun har et par sekunder ned til den næstbedste tid på 55,36 sekunder, som Anne Sofie Kirkegaard fra Sparta kvalificerede sig med. 

02:21

VIDEO: Sara Slott Petersen blev den 4. februar kåret til Årets Østjyske Sportsnavn ved en prisuddeling i Aarhus, som TV 2 | ØSTJYLLAND sendte direkte. Værten var Aarhus Kommune.

Luk video