Aarhusianere vil have Vimmersvej

Aarhus vil have en Vimmersvej opkaldt efter Bamses kendte hit

Det folkelige pres i Aarhus for at få opkaldt en vej efter den afdøde musiker og sanger Flemming Bamse Jørgensen stiger.

Flere medier har holdt internetafstemninger, og Århus Stiftstidende fortæller onsdag, at hele 92 procent af læserne ønsker, at Aarhus får en Vimmersvej på bykortet.

Byens kulturrådmand, Marc Perera Christensen (K) er blandt støtterne.

- Flemming Bamse Jørgensen repræsenterede en varme og hygge, som appellerede til flere forskellige publikummer. Derfor vil det være naturligt, at Miljø og Teknik tager ham op til overvejelse, når der skal findes nye vejnavne, siger rådmanden.

Hensyn til historie
For øjeblikket er der i den kommunale forvaltning ingen aktuelle planer om at anlægge en "Bamses Boulevard" eller andet i den retning.
Afdelingsingeniør Michael Kirkfeldt siger til Århus Stiftstidende, at der ved navngivning af veje tages hensyn til områdets karakter og historie.

Derfor kan han f.eks. ikke forestille sig, at byens nye havnebydel får en Vimmersvej efter Bamses mest kendte hit.

Det kan heller ikke komme på tale at ændre eksisterende vejnavne.

- Men får vi en henvendelse fra en privat byggemodner, som er helt vild med Bamses Venner og som gerne vil have anlagt en ny vej som Vimmersvej, så vil vi da naturligvis overveje det, siger den kommunale vejmand.