Aarhusianere kæmper for mere vild natur i byen

Flere projekter rundt om i Aarhus skal skabe plads til vilde dyr og planter

04:49

Planter i springvand, vilde blomster langs indfaldsvejene og forårsløg ved Ringgaden. Det kan alt sammen blive fremtiden, hvis forskellige naturprojekter rundt om i Aarhus lykkes. Det er almindelige borgere, der med hjælp fra kommunen har taget initiativ til at skabe mere vild natur.

Et af stederne, hvor naturen spirer, er mellem to boligblokke på Regenburgs Plads. Her er et lille jordstykke forvandlet til frodig natur.

- Før var det bare en græsplæne. Nu kommer mange forskellige typer planter op, der tiltrækker forskellige insekter, siger en af de initiativrige aarhusianere, den biologistuderende Thomas Elsborg.

Læs også Randers har de bedste grønne tilbud til de mindste

Jordstykket er blevet omdannet med kyndig assistance fra kommunens folk.

- Det handler om, at der er mange forskellige bier, fluer og biller i et kredsløb, der skal understøttes mere. Det giver også en større oplevelse for borgerne, at de kan få øje på flere dyr, forklarer projektmedarbejder for Team Medborgerskab i Aarhus Kommune, Ulla Aude.

I en anden del af Aarhus – i parken ved Marselisborg Hospital – er et andet naturprojekt sat i søen. Her har en række af beboerne i området fået tildelt et lille stykke jord, de så kan dyrke og bruge, som de vil. En af dem, der har taget imod tilbuddet, er Ronnie Petersen.

- Jeg kan godt lide at gå i haven og især den del med at høste afgrøder. Når man bor i lejlighed i byen, har man ikke mulighed for at være så meget i haven og kan ellers kun dyrke gulerødder på altanen, siger han.

Læs også Seks østjyske byer dyster om Landsbyprisen

Også her er Aarhus Kommune en aktiv medspiller.

- Tænk at så gode og aktive borgere få skabt sådan en oplevelse i en almindelig aarhusiansk park, lyder reaktionen fra projektleder i kommunen, Susanne Egelund.

I indslaget øverst på siden kan du se endnu flere spændende naturinitiativer fra Aarhus.