Aarhusianere får et skattesmæk

Tjekker ikke forskudsopgørelsen

Foto: Colourbox

Aarhusianerne er blandt de danskere, der har størst risiko for at få et skattesmæk.

Nye tal fra Skat viser, at under halvdelen af alle danskere har tjekket sin forskudsopgørelse i januar. Får man ikke rettet den, kan man som borger risikere at løbe ind i et skattesmæk året efter.

Det er særligt i Aarhus og København, at folk glemmer at få undersøgt opgørelsen. I Københavns Kommune er det kun godt hver tredje beboer, 34 procent, mens det i Aarhus er 38 procent, der har haft logget ind på Skats hjemmeside.

Glemmer det pga. digitalisering

Konsekvensen ved ikke at tjekke sin forskudsopgørelse er klar, fortæller Richard Hanlov, underdirektør i Skat.

- Vi kan se en ændring over tid i forhold til, hvornår folk går ind og tjekker sin forskudsopgørelse. Tidligere gjorde man det i starten af november, men eftersom vi har digitaliseret det, tænker folk ikke så meget over det, og glemmer det.

- Det betyder i værste fald, at folk ender med at få en restskat, som de ikke havde regnet med. Det er en dårlig forretning for os, for i min butik ville det gøre det hele lidt nemmere, hvis alle fik et lille overskud, siger Richard Hanlov til Ritzau.

Mange ældre og lavtlønnede

Han mener, at der er en grund til, at eksempelvis Aarhus og Københavns Kommune ligger i bunden af undersøgelsen.

- I København og Aarhus er der traditionelt mange ældre og lavtlønnede grupper, som ikke har det store behov for at ændre i sin forskudsopgørelse, siger Richard Hanlov.

Fremover råder han folk til at tjekke sin forskudsopgørelse allerede i november, når den ligger tilgængelig på Skats hjemmeside.

På den måde undgår man ubehagelige overraskelser på lønsedlen i januar og året efter, når årsopgørelsen for året før kommer.