Aarhus vokser helt vildt

Skaber problemer i infrastrukturen

04:40

1 af 2

Mens landsbyerne i Østjylland i stigende grad er i fare for at blive affolket, er det især Aarhus, der i de kommende år vil vokse.

I Aarhus Kommune bor der i dag 320.000 mennesker - men man regner med, at der i 2030 vil være 370.000 mennesker i Aarhus Kommune - det svarer til, at alle mennesker i Horsens-by flytter til Aarhus. Og så stor en befolkningsvækst kan give problemer, især med infrastrukturen:

- Når en by vokser så meget, er det afgørende, at man fokuserer på at skabe en infrastruktur i byen, der fungerer, siger Marianne Levinsen, Fremtidsforsker på Center for Fremtidsforskning, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Og problemerne kan allerede ses:

- Vi begynder mere og mere at få de problemer, vi kender fra København. Det man kan se lige nu, er, at det er rigtig svært at komme rundt i byen, og byerne stopper til flere steder, siger Marianne Levinsen.

Skal vokse opad i stedet for udad

De mange tilflyttere betyder, at der bliver bygget og bygget i hele Aarhus Kommune, men professor på Arkitektskolen i Aarhus Peter Gall Krogh ville ønske, at der blev udvidet mere i højden i stedet for i bredden for at skabe mere plads til naturområderne:

- Vi har allerede nogle ret store parcelhuskvarterer og tæt, lav bebyggelse i oplandet, som tager meget landskab, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Borgmester Jacob Bundsgaard lover, at man i kommunen har fokus på netop at bygge i højden:

- Vi har netop vedtaget en højhuspolitik. Den handler om, at vi gerne vil fortætte byen omkring den eksisterende infrastruktur, så vi udnytter den bedst muligt, siger han.

Se et længere indslag øverst på siden og læs også Landsbyerne bliver affolket