Aarhus Universitet optager flest af alle i landet

Med 7.399 optagede er Aarhus Universitet den uddannelsesinstitution, der har kunnet byde flest velkomne i denne omgang

7.399 personer er blevet optaget på en uddannelse på Aarhus Universitet.

Det er, udover at være en stigning på 1,1 procent sammenlignet med sidste år, også nok til at gøre Aarhus Universitet til den uddannelsesinstitution, der har optaget flest nye studerende på landsplan.

Her distancerer Aarhus Universitet lige netop Københavns Universitet, der har optaget 7.293 personer.

De to universiteter står for cirka 22 procent af alle optagene på en videregående uddannelse. 

 

- Jeg rigtig glad for at kunne tilbyde de mange nye og meget kvalificerede studerende en plads på Aarhus Universitet. Vi har fremgang på både ingeniør-, sprog- og businessuddannelserne, og det er godt for efterspørgslen af kandidater. Samtidig ser vi en stigning i kvotienten på en lang række af vores uddannelser, og på langt de fleste uddannelser har vi nu adgangsbegrænsning. Det betyder også, at vi må skuffe mange unge, som har søgt ind på Aarhus Universitet. Dem opfordrer vi hurtigst muligt til at tage kontakt til studievejlederne, som kan hjælpe dem videre i deres uddannelsesforløb, siger prorektor for uddannelse Berit Eika i en pressemeddelelse.

Og nogle må have været skuffede, da beskeden tikkede ind. Aarhus Universitet modtog nemlig flere end 10.000 ansøgninger som førsteprioritet, og mere end 27.000 ansøgninger i alt.

Derfor er der også rigtig mange af uddannelserne, hvor man har kigget på elevernes karaktergennemsnit, før de har fået adgang. 

 

- Det er dejligt at se, at mange kvalificerede ansøgere har øje for den høje kvalitet i vores uddannelser, og at rekordmange har valgt Aarhus Universitet som førsteprioritet. Selvom karakterer ikke er det eneste mål for de studerendes faglige niveau, er det en god indikator for, at de studerende har et solidt grundlag for at dygtiggøre sig inden for deres fag, siger Berit Eika.

Hans Frost og Tom Kronbo - F.A.K bokseklub fylder 100 år

playLegendarisk bokseklub fylder 100 år – fejrer det ved at vække fortiden til live

Plejehjem

play Ældre Sagen: Her går Styrelsen for vidt

20190122-155819-5-1920x1281we

play Hundredevis af tomme fustager hos bryghus: - Det er jo ikke sjovt

20010820-124611-L-1440x2160we

playEvald Krog er død - 76 år gammel

Retten i Randers

Rumænsk mand idømt fem års fængsel for hjemmerøveri mod ældre kvinde

Dagli'Brugsen

play Sur smiley gør ondt: Ny brugsuddeler starter med at rydde op