Aarhus Teater med overskud

Teaterkoncert og musical hittede

01:23

Her ses Stig Rossen, der spillede hovedrollen i Les Misérables på Aarhus Teater.

1 af 2

Aarhus Teater fik i sæsonen 2013/2014 et overskud på 8,5 millioner kroner, hvilket er 6,5 millioner kroner mere end forventet, oplyser teatret.

Årsagen til det flotte regnskab skal findes i billetsalget, hvor der er solgt 30.000 flere billetter end i sæsonen 2012/2013. Dermed løber det samlede antal solgte billetter for 2013/2014 op i 93.353.

De mange gæster har betydet, at Aarhus Teater har tjent 7,5 millioner kroner mere end budgetteret på billetsalget.

Det er blandt andet Kim Larsen teaterkoncerten Dagen før og musicalen Les Misérables, der har trukket aarhusianerne en tur i teatret.

- Aarhus Teater som landsdelsscene har virkelig levet op til sin forpligtelse om at præsentere publikum i Østjylland for et mangfoldigt og varieret repertoire af høj kunstnerisk kvalitet. Vi har både skudt vores nye Borgerscene-projekt i gang med succes, vi har vist ny dansk dramatik i form af Simon Stahos krævende forestilling Hjertet Skælver og Christian Lollikes udfordrende All My Dreams Come True, og vi har samarbejdet med det lokale ungdomsteater Opgang2, der blev hædret med en Reumert for Årets Bedste Ungdomsforestilling 2014, siger teaterdirektør Mick Gordon i en pressemeddelelse.

SE: Rossen slår alle rekorder

Han fortsætter:

- Samtidig har publikum kunnet opleve forestillinger med stor folkelig appel for børn og voksne fra Brødrene Løvehjerte til Dagen før og Les Misérables. Som landsdelsscene skal Aarhus Teater tilbyde en mangfoldighed af forestillinger, og det synes jeg, vi er lykkedes rigtig godt med.

Også direktør Henning Kærsgaard er begejstret for resultatet.

- Jeg er naturligvis meget tilfreds med sæsonens resultat. Efter en salgsmæssigt miserabel sæson i 2012/13 er vi nu på sporet igen. Alle forestillinger (med undtagelse af én) er gået over budget, og det er ganske sjældent. Publikum er vendt tilbage, og hvor vi i forrige sæson blot havde en belægning på 60%, er den i 2013/14 steget til 80%. Det er meget glædeligt, for det betyder, at mange flere mennesker får glæde af de offentlige midler, som går til Aarhus Teater, siger Henning Kærsgaard.

Her kan du komme med en tur bag kulisserne på Les Misérables, der havde Stig Rossen i hovedrollen.

I videoen øverst på siden kan du se et interview med Henning Kærsgaard om succesen.