Aarhus-studerende vinder pris for kræftprojekt

Fire studerende fra VIA Ergoterapeutuddannelsen i Aarhus har vundet Ergoterapeutforeningens pris for bedste bachelorprojekt

Fra venstre Kathrine Lykke Jensen, Tenna Lygum Sørensen, Ida Busk Bruun og Martine Bach Jensen. Foto: VIA University

”Er jeg syg eller rask? – en kvalitativ undersøgelse af senfølgers betydning for unge børnekræftoverleveres hverdagsliv”.

Sådan lyder titlen på vinderprojektet, som netop er løbet af med Ergoterapeutforeningens Bachelorpris.

Forfatterne bag er Tenna Lygum Sørensen, Kathrine Lykke Jensen, Martine Bach Jensen og Ida Busk Bruun, der dimitterede fra VIA Ergoterapeutuddannelsen i Aarhus i juni 2016.

Ideen til projektet kom, da en af forfattterne hørte i nyhederne, at et stigende antal unge får psykiske lidelser efter kræftsygdom.  

Læs også Strid mellem myndigheder tvinger Sakarias til at stikke sig

En af konklusionerne i bachelorprojektet er, at de unge børnekræftoverlevere oplever fysiske og psykosociale senfølger, der har betydning for deres hverdagsliv i forhold til skole, fritid, venner og familie.

- Vi håber, at opgaven kan bidrage til, at ergoterapeuter kan få en stemme og en rolle ind i arbejdet med unge kræftoverlevere. Det er ikke tilfældet i dag, men vores ergoterapeutiske kompetencer passer rigtig godt ind i udfordringerne med at styrke de unges egne ressourcer og dagligdagsaktiviteter, så de kan opnå en højere livskvalitet, siger Tenna Lygum Sørensen, der er en af de fire prisvindere, i en pressemeddelelse.