Aarhus Street Food udvider: Her er de nye køkkener

Der har været overraskende stor efterspørgsel efter at åbne et køkken på Aarhus Street Food. Fire nye madoplevelser er nu blevet udvalgt.

Aarhus Street Food udvider med fire nye madoplevelser. De åbner fra midten af januar og frem til midten af marts måned. Foto: Aarhus Street Food.

I slutningen af oktober måned meldte folkene bag Aarhus Street Food ud, at de ville udvide med fem køkkener i det nye år, og at ansøgningsprocessen var åben.

Nu er fire af køkkenerne udvalgt efter en ansøgningsproces ud over forventningerne.

Læs også Fem nye madoplevelser på vej til Aarhus Street Food

- Vi har fået sindssygt mange ansøgninger. Nok omkring 75 ansøgninger, vil jeg skyde på. Så vi har måtte sortere med hård hånd, fortæller medindehaver Britt Vorre, der sammen med sin mand Thomas Bendtsen driver Aarhus Street Food, til TV2 ØSTJYLLAND.

Mad fra hele verden 

I alt blev 20 køkkener udvalgt til en tasting-runde, hvor maden blev prøvesmagt, og hvor de kunne fortælle yderligere om deres koncept. Heraf kom fire gennem nåleøjet.

- De fire ny køkkener åbner fra midten af januar og frem mod midten af marts. Her kan man glæde sig til både vegansk mad, latinamerikansk, tyrkisk og nepalesisk, fortæller Britt Vorre.

Det betyder mad fra hele verden.

De fire nye køkkener på Aarhus Street Food 

Plant Food

Et vegansk køkken med veganske madretter - det vil sige plantebaserederetter uden animalske produkter som kød, mælkeprodukter og æg. Britt Vorre lover dog, at det ikke bare bliver salater, men at der bliver stor kreativitet.

 

El Jefe

Et latinamerikansk grillkøkken med forskellige kødretter. Meningen er, at kødet skal grilles over en stor grill med åben ild. Hertil serveres grillede grønsager.

 

Everest Kitchen

Nepalesisk køkken med godt krydret mad. Britt Vorre fortæller, at det nepalesiske mad minder lidt om indisk - varmt og ofte krydret med spidskommen og kanel.

 

Turkish Grill House

Traditionelle tyrkiske retter, der er grillet over kulgrill - blandt andet grillspyd og kebab.

Køkkenerne skal leve op til en række specifikke kriterier 

De nye køkkener er blevet udvalgt efter en række kriterier. Maden skal blandt andet være hjemmelavet, den skal produceres og laves på stedet, ejerne skal have køkkenet som primær beskæftigelse, og så skal maden være ærligt prissat - det vil sige, at man skal kunne spise sig mæt for omkring 55 kroner.

Jeg brænder for det her. Jeg har søgt tidligere, men der fik jeg afslag, fordi det ikke var fuldhjertet. Det er det nu, og jeg håber det bliver en stor succes.

Osman Pöhrenk, ejer, Turkish Grill House

Osman Pöhrenk er en af de fire, hvis koncept er udvalgt. Han skal åbne Turkish Grill House, og er meget tilfreds.

- Jeg er meget stolt og glad. Det er et kæmpe skulderklap, at jeg er kommet gennem nåleøjet. Jeg har hele tiden gerne ville det her, og derfor kom min ansøgning også virkelig fra hjertet. Det tror jeg, har kunne mærkes, lyder det fra Osman Pöhrenk til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Aarhus Street Food henter træer direkte fra skoven

Han er tidligere vindmøllemontør men har nu kvittet sit job for at udleve sin drøm på Aarhus Street Food.

- Jeg brænder for det her. Jeg har søgt tidligere, men der fik jeg afslag, fordi det ikke var fuldhjertet. Det er det nu, og jeg håber det bliver en stor succes, siger han.

Osman Pöhrenk ønsker med sin mad at give gæsterne en fornemmelse af at være i Tyrkiet. Her ses den ret, som han præsenterede for ejerne af Aarhus Street Food, da han var inde til tasting-runden. Foto: Osman Pöhrenk

Stadigvæk muligt at få et køkken på Aarhus Street Food

Selvom fire køkkener nu er udvalgt, så er slaget ikke tabt for andre, der kunne tænke sig et køkken på Aarhus Street Food. De fem nye køkkener, som man i oktober måned søgte, er nemlig blevet til syv.

Det betyder, at der stadig er plads til tre nye madoplevelser.

- Vi har rykket endnu mere rundt på containerne, hvilket har givet os plads til tre køkkener mere. Vi har dog ikke travlt, så vi vil gerne vente på de helt rigtige. Det er vigtigt, at koncepterne ikke ligger for tæt op ad dem, som vi har i forvejen, siger Britt Vorre.

Læs også Mustafa vandt street food-pris for sin falafel