Aarhus skal have flere penge

Johanne Schmidt-Nielsen kræver ekstra penge til trængte kommuner

Enhedslisten vil have penge til trængte kommuner - deriblandt Aarhus - på finansloven. Thornings kommende regeringspartier er tavse.
  
Mens Helle Thorning-Schmidt (S) har travlt med at forhandle regeringsgrundlag med Villy Søvndal (SF) og Margrethe Vestager (R) på Hotel Crowne Plaza på Amager, så lægger Enhedslisten nu ekstra pres på den kommende statsminister.

Hvis det står til Helle Thorning-Schmidts støtteparti, så skal den kommende røde statsminister omgående give trængte kommuner som blandt andre Aarhus Kommune ekstra penge.

Det skal forhindre, at kommunerne må gennemføre sparerunder, der kan gå ud over eksempelvis daginstitutioner, folkeskoler og udsatte borgere for at holde budgetterne.

En rundspørge, som Ritzau har foretaget til kontaktpersonerne i Enhedslistens lokalafdelinger, viser, at hele 96 procent mener, at en ny rød regering ikke skal tvinge kommunerne til at overholde budgetterne, hvis det kan gå ud over udsatte grupper.

Samme melding kommer fra Enhedslistens politiske ordfører,
Johanne Schmidt-Nielsen.

- Problemet er, at blandt andre Aarhus Kommune har budgetter med så store besparelser, at det får alvorlige konsekvenser for borgerne, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun forventer, at en ny regering finder ekstra penge til kommunerne allerede i regeringsforhandlingerne eller på den finanslov, som skal vedtages kort efter, at en ny regering er trådt til.

- Vores opgave på Christiansborg er at sørge for, at kommunernes økonomi hænger sammen, og det gør den ikke på nuværende tidspunkt. Derfor skal vi heller ikke insistere på, at de skal overholde den borgerlige regerings sparebudgetter, siger hun.

Johanne Schmidt-Nielsen understreger dog samtidig, at kommunerne til gengæld skal overholde de nye budgetter, som en ny rød regering vil stille op.

Hos S, SF og De Radikale holder man forhandlingerne bag tæt lukkede døre, og SF's fungerende skatteordfører, Jesper Petersen, vil ikke kommentere Enhedslistens ønsker, så længe regeringsforhandlingerne fortsat er i gang.