Aarhus-roer efter vildt vejr: Vi går eddersparkme efter den sejr

Roer Nina Hollensen fra Aarhus og makker Lisbeth Falch Jakobsen lader sig ikke slå ud af de ustabile vejrforhold ved OL i Rio.

Foto: Scanpix

Den aarhusianske roer Nina Hollensen og  makker Lisbeth Falch Jakobsen var lørdag ude på de rørte vande ved OL i Rio. Danskerne endte som den sidste båd i deres heat.

- Vi fik bøllebank i det vilde vejr i dag. Selvom forholdene var ens for alle, var vi ikke skarpe nok til at følge med gennem bølgerne, skriver roerne på deres Facebook-side.

Derfor endte roerne i opsamlingsheatet, som roes søndag klokken 14:40 dansk tid, hvor de har en chance for at sikre sig en finaleplads.

Ustabilt vejr for alle

Roerne var langt fra de eneste, der kæmpede med bølgerne. En serbisk båd kæntrede under roningen, og flere roere er utilfredse med forholdene under Rio.

- Det er lidt en anderledes disciplin på en eller anden måde. Normalt går vores årer den samme gang, men det man ikke i sådan nogle bølger. Vores flow blev forstyrret nærmest i hvert tag, siger Nina Hollensen til Ritzau.

Selvom vejret ikke ser ud til at blive bedre søndag, så er aarhusianske Hollensen og makker klar på at kæmpe for en semifinaleplads.

- Vi er klar med forbedringer både teknisk og mentalt, hvis søen skulle vise tænder igen. I dag fordøjer vi nederlaget, og i morgen går vi eddersparkemig efter den sejr!!, skriver roerne på Facebook.