Aarhus-publikum svigter U 21

I andre byer er billetterne revet væk

Arrangørerne af U 21 mesterskaberne i fodbold kan nu melde udsolgt til flere af kampene, men i Aarhus går det skidt med billetsalget.

Generelt tegner den første fodboldslutrunde på dansk jord således til at blive lidt af et publikums-hit. Godt tre uger før åbningen er der afsat 114.000 af i alt 187.000 billetter til kampene i Aarhus, Aalborg, Herning og Viborg.

Gruppekampen mellem England og Spanien er allerede udsolgt, og turneringsdirektør Christian Bordinggaard forventer, at flere følger efter.

- Det overrasker os, at vi allerede har kunnet melde en af kampene udsolgt, mens flere er godt på vej til at blive udsolgt, siger Bordinggaard.
 
I Aarhus går det dog mindre godt. Det har indtil videre vist sig vanskeligt at afsætte billetterne til kampene Hviderusland-Island og Hviderusland Schweiz.

Erfaringerne fra tidligere slutrunder viser, at billetsalget først tager fart 7-14 dage før, det går i gang. På det tidspunkt er de nationale turneringer slut, og Champions League-finalen har været spillet, og så stiger fokus på U/21-slutrunden, forklarer turneringsdirektøren.
 
Han mener, at det er afgørende, at EM-turneringen bliver et hit blandt danskerne.

Det bliver fodbold af højeste klasse, og det fortjener også, at der er tilskuere, der skaber nogle gode rammer. Det skal gerne være en god oplevelse for spillerne og dem, der følger kampene på tv verden over, siger Christian Bordinggaard.  Markedsføringen af EM-slutrunden foregår primært i Danmark, og de kommende uger vil busser og aviser rundt om i landet blive fyldt med annoncer, der skal bidrage til, at sælge endnu flere billetter. 

EM-slutrunden har ud over Danmark deltagelse af Island, Schweiz, Hviderusland, Spanien, England, Tjekkiet og Ukraine.  Der vil sammenlagt blive spillet 15 kampe fra den 11. juni og to uger frem.