Aarhus nyt atletik-mekka?

Med Aarhus 1900 som driftsherre af Marselisborghallen kan Aarhus blive et sandt atletik-mekka

Genrefoto

Aarhus 1900 og Aarhus Kommune er i forhandlinger om at overdrage driften af Marselisborghallen til Aarhus 1900 Atletik/Motion. Det skriver Århus Stiftstidende idag.

I øjeblikket har Århus Elite A/S driftsopgaven af hallen, som er en del af Atletion-komplekset, men i aftalen mellem kommune og Århus Elite er der en option indføjet om, at Marselisborghallen kan pilles ud af aftalen senest 1. maj 2011.
- Vi har haft de første indledende møder med Aarhus Kommune, hvor vi har diskuteret aftalemodel, tidsramme, driftsøkonomi med mere, fortæller Leif-Henning Jensen, der skal mødes med kommunens repræsentanter igen 28. marts.

Store forbedringer
Hvis aftalen falder på plads, kan atletikken se frem til stærkt forbedrede vilkår at træne under.

For det første ligger der ifølge Århus Stiftstidende en kommunal bevilling på- fem millioner kroner klar til diverse renoveringer og forbedringer af Marselisborghalllen.

For det andet vil atletikfolkene være herrer i eget hus og ikke som nu lejere hos Århus Elite A/S, hvor man har oplevet mange aflysninger på grund af andre arrangementer på Atletion-anlægget.

Sammen med den snarlige indvielse af de nye udendørs atletikfaciliteter på Viby Stadion, vil det være et betragteligt løft for sporten i Aarhus.

- Når vi når frem til lige efter OL i 2012, hvis Marselisborghallen får lavet forbedringer, vil Aarhus have landets bedste atletikfaciliteter,  siger Lars Nielsen,  der er cheftræner i Dansk Atletik Forbund.