Aarhus for Mangfoldighed i protest mod racisme

Lørdag vil mange folk blandt andet i Aarhus for at protestere mod racisme

Aarhus for Mangfoldighed har tidligere været på gaden i protest mod den indvandrerkritiske organisation Pegida.

Donald Trumps retorik, love om danskhed og Inger Støjbergs fejring af udlændingestramninger med kage. Det er blot nogle af de begivenheder, der får Aarhus for Mangfoldighed til at gå på gaden i protest lørdag.

Det sker som en del af en større aktionsdag mod racisme, der også markeres i København, Odense og en lang række andre europæiske byer. I Aarhus finder demonstrationen sted på Klostertorvet fra kl. 13.

- Vi glæder os over opbakningen, da det er på høje tid med en bred folkelig markering mod tidens nationalistiske tendenser. Vi håber, mange vil slutte sig til os som et signal om, at nok er nok og som en fejring af mangfoldighed, siger talsperson for arrangørerne i Aarhus, Elsebeth Frederiksen.

01:11

Danskernes Parti, Daniel Carlsen, har også ved en tidligere lejlighed fået Aarhus for Mangfoldigheds kærlighed at føle. 

Luk video

Ved demonstrationen på Klostertorvet vil der være taler fra Jacob Lang, Amnesty International, Sara Karim-Madsen, DFUNK (Dansk Flygtningehjælps Ungdom), Jens Philip Yazdani, tidligere elevrådsformand på Langkær Gymnasium og Safaa Mohamed Ali fra De Blå Stjerner.

Musikken leveres af rapperen Ham Den Lange, der for nylig udgav pladen ’Dagbog fra en flygtningelejr’ om sine oplevelser som frivillig i græske flygtningelejre.