Aarhus Lufthavn vil have flere ruter

Ny medarbejder skal sikre, at der kommer flere streger på rutekortet

Foto: Colourbox

Fra næste år skal det være muligt at flyve flere steder hen, når man går ind ad døren til afgangshallen i Aarhus Lufthavn.

Den østjyske lufthavn har som erklæret mål, at der i løbet af 2016 skal etableres flere ruter fra Djursland og videre ud i verden.

Aarhus Lufthavn oplyser i en pressemeddelelse, at lufthavnen de seneste år primært har forsøgt at få styr på økonomien samt den service, de rejsende bliver tilbudt.

Ansætter ny medarbejder

I 2016 skal Aarhus Lufthavn imidlertid udvikles, så det blandt andet bliver muligt at tage med fly til flere destinationer end i dag. Lufthavnen vil nu ansætte en medarbejder, der udelukkende har til opgave at trække flere ruter til Østjylland. Stillingen er nyoprettet.

Stockholm-rute giver fremgang for lufthavnen

- Vi lever af østjydernes og det østjyske erhvervslivs behov for og ønske om at rejse fra og til Aarhus Airport. Udviklingen af vores nye relationskoncept vil derfor tage afsæt i analyser af markedet og mulighederne og inddrage erhvervsliv og andre relevante østjyske interessenter i arbejdet med at skaffe aftaler på plads med luftfartsselskaberne, siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg i en pressemeddelelse.

Aarhus Lufthavn har de seneste år tabt markedsandele til andre lufthavne - blandt andet Aalborg.

I september havde Aalborg Lufthavn 146.791 passagerer, mens der var 36.695, der fløj til og fra Aarhus Lufthavn, viser tal fra check-in.dk.