Aarhus Lufthavn lander ny rute

Fra maj næste år kan man flyve direkte fra Tirstrup til Prag. Lufthavnsdirektør ser store muligheder i ny rute

Foto: Czech Airlines

Nu bliver det lettere for østjyderne at komme til Prag, gå en tur på Karlsbroen og nyde en velfortjent tjekkisk dunkelbier efter strabadserne.

Aarhus Lufthavn har netop landet en ny rute med Czech Airlines. Det betyder, at man fra maj næste år på cirka to timer kan flyve fra Tirstrup til den tjekkiske hovedstad.

- Det er lykkedes os at tiltrække en særdeles attraktiv rute, der giver østjyderne let adgang til Prag – en by, der optræder på Unescos Verdensarvsliste og samtidig er et hotspot for international erhvervsturisme, siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg i en pressemeddelelse og uddyber: 

- Prag er desuden trinbræt til et væld af andre destinationer i verden, og da ruten jo også går den anden vej, kommer den til at udgøre et vigtigt bidrag til turismen i Aarhus. 

Læs også SAS dropper Mallorca-rute fra Aarhus Lufthavn

Ruten åbnes den 11. maj. Fra lufthavnen Václav Havel i Prag er der fly til blandt andet Athen, Budapest, Beograd, Tel Aviv, Moskva og Seoul.

Ján Tóth, der er kommerciel direktør i Czech Airlines, har noteret sig en stigende dansk interesse for Tjekkiet. Han fortæller, at fem procent flere danskere besøgte Tjekkiet i 2015 i forhold til året før.

- Den tendens vil vi gerne støtte og udvikle endnu mere ved at gøre Prag lettere tilgængelig for både erhvervs- og fritidsrejsende, ligesom Aarhus via vores samarbejdspartnere sættes i tættere forbindelse med resten af verden, siger Ján Tóth.

Det er ikke kun gode nyheder, der kommer fra Aarhus Lufthavn. Forleden kom det frem, at lufthavnen fra den 22. december i år mister ruten mellem Aarhus og Arlanda-lufthavnen i Stockholm.