Aarhus Kommune dropper Ryanair

Borgmesteren beskyldes for at udsende røgsignaler i sag om, at Aarhus Kommunes ansatte ikke længere må flyve med Ryanair i arbejdsøjemed

01:46

1 af 2

Nu må de ansatte i Aarhus Kommune ikke længere benytte sig af flyveture med Ryanair i arbejdsøjemed.

- Vi har allerede effektueret beslutningen, så nu tiltræder vi den indkøbsaftale, der ligger på området, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Men det har ikke noget med sagen at gøre, mener Venstres Bünyamin Simsek.

- Det handler om for borgmesteren, som jo er socialdemokrat, at sende røgsignaler og lave signalpolitik, der ikke har noget med virkeligheden at gøre, for han kan ikke løse den opgave. Den opgave skal løses af arbejdsmarkedets parter, siger Bünyamin Simsek (V), der er rådmand i Aarhus Kommune.

Jacob Bundsgaard får opbakning fra sin partifælle, folketingsmedlemmet Jens Joel.

- Når det handler om skattekroner, vil jeg gerne være med til at sikre, at vi ikke fra statens side bruger skattekroner på at støtte firmaer, der ikke vil indgå overenskomst og ikke vil spille efter reglerne, og jeg er rigtig glad for, at Aarhus Kommune siger, at de vil heller ikke støtte underbetaling og dårlige arbejdsforhold, siger han.

Det vides ikke, hvor mange der har brugt Ryanair og hvor mange skattekroner, der er blevet brugt på firmaet indtil videre.

Du kan se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.